Od 10. do 12. maja 1. Međunarodni sajam poljoprivrede i ruralnog turizma “Zlatibor 2024”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Svečano otvaranje 1. Međunarodnog sajma poljoprivrede i ruralnog turizma „Zlatibor 2024“ (na centralnoj bini na Кraljevim trgu na Zlatiboru) je u petak, 10. maja 2024, sa početkom u 12 časova.

Očekuje se potvrda prisustva ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Martinovića

U okviru sajma posetioci će moći da se informišu o najnovijim inovacijama i dostignućima u razvoju poljoprivrede i turizma, o čemu će biti u prilici da razgovaraju sa brojnim predstavnicima Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi iz svih krajeva Srbije i sa nekim od vodećih poznavalaca poljoprivredne proizvodnje u našoj zemlji.

Zainteresovani za te novitete će moći od 10. do 12. maja da obiću savetodavne štandove na Кraljevom trgu, na kojima će biti izloženi i tradicionalni poljoprivredni proizvodi, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija će biti izložena na parkingu u blizinu Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor, a predavanja će se održavati tokom čitavog dana, u subotu 11. maja, u okviru prostora Inovacionog biznis centra na Zlatiboru.

Organizatori sajma su „Zlatiborski eko agrar“ i Opština Čajetina, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Srbije.
U prilogu je detaljna agenda

AGENDA >>>

————————————————————————————————————————————————————————————————————

50 godina ORA „Beograd-Bar“ na železničkom stajalištu u Branešcima u petak, 10. maja 2024, sa početkom u 13,15 časova

Voz, simbolično nazvan „Brigadirski jubilarni voz“, sa nekadašnjim akcijašima koji su početkom 70-ih godina prošlog veka učestvovali u omladinskoj radnoj akciji u izgradnji pruge Beograd-Bar, u stanicu u Branešcima stiže po redu vožnje u 13,13 časova. Tu će ih dočekati predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović nakon čega će zajednički otkriti spomen ploču posvećenu učešću akcijaša sa teritorije opštine Čajetina u izgradnji ove pruge.

Nakon toga voz nastavlja ka Prijepolju gde će biti održana Svečana akademija „Čelična magistrala srca“ i izložba „Pruga snova“ u Domu kulture u Prijepolju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x