Očekuje se više od 10.000 trkača na Beogradskom maratonu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Beogradski maraton printscreen
Podelite vest

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš očekuje više od 10.000 trkača na predstojećoj trci u glavnom gradu Srbije, a organizatori priželjkuju novi rekord staze.

“Više od 10.000 trkača prepoznalo je naš rad i trud i ukazalo nam poverenje. Posebno želim da zahvalim Gradu Beogradu i Ministarstvu sporta od kojih smo dobili veliku podršku. Oduševljen sam i što ćemo posle 28 godina imati direktan prenos, zahvaljujući televeziji Arena sport. Predstavićemo grad i državu u najlepšem svetlu i nadamo se pomoći u dobijanju domaćinstva za Expo 2027”, rekao je Habuš na konferenciji za novinare u Beogradu.

Beogradski maraton, 36. po redu, počeće u nedelju od 9 časova ispred crkve Svetog Marka i održaće se maratonska, polumaratonska i trka na 10 kilometara.

Od 10 časova počeće Trka zadovoljstva na stazi 2,3 kilometra.

“Imaćemo 25 elitnih trkača, koji imaju vremena ispod 2:10,54 sati koliko je rekord Beogradskog maratona. Lepo vreme i visoka temperatura koji se očekuju u nedelju neće im ići na ruku, ali se i pored toga nadamo novom najboljem rezultatu na stazi dugoj 42,195 kilometara”, naveo je Habuš.

On je dodao da organizatori sve čine kako bi obezbedili kvalitetan događaj i da je bezbednost učesnika na prvom mestu. Kako bi se rasteretio Urgentni centar, obezbeđeno je medicinsko zbrinjavanje na samoj stazi, dve poljske bolnice i 15 saniteta.

“Nadamo se da neće imati puno posla”, rekao je Habuš.

Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić rekao je da je maraton simbol beogradskog sporta i da su preduzete sve mere da manifestacija protekne u najboljem redu. On je pozvao Beograđane da izađu na ulicu i podrže trkače.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x