Obradović (Ujedinjeni): Šapić će biti smenjen kad to reši Vučić

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapic Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Odbornik iz odborničke grupe Ujedinjeni u Skupštini grada Beograda, Vladimir Obradović izjavio je danas da će Aleksandar Šapić biti smenjen sa mesta gradonačelnika kad to odluči Aleksandar Vučić.

On je gostujući na N1 istakao da ga nije iznenadilo što je bilo kvoruma na jučerašnjoj sednici Skupštine grada na kojoj se raspravljalo o inicijativi opozicije za smenu Šapića, jer da nije bilo kvoruma, poslanici vladajuće većine samo bi odložili neizbežno – da se o predlogu glasa, a vladajuća stranka bi time pokazala slabost.

Podsetio je da u Skupštini Beograda sledi sednica o budžetu i da rasprava o Šapiću nije mogla da se odloži osim na nekoliko dana i da bi morali da je uskoro stave na dnevni red. Ocenio je i da su odbornici vladajuće koalicije pribegli manipulaciji, da su omogućili kvorum ali da su sve tačke dnevnog reda spojili i tako smanjili vreme za diskusiju.

Za smenu Šapića su, kako dodaje, juče glasali odbornici svih stranaka koje su potpisale inicijativu, a pridružili su se na sednici i koalicija NADA i Dveri, dok kako je naveo “misli da Zavetnici nisu podržali inicijativu”.

Kazao je i da ga je iznenadilo što se Šapić nije pojavio na sednici i ocenio da je to pre svega bilo nefer prema njegovim saborcima, čime je pokazao bahatost po sistemu – “mene ne zanima, vi me branite”.

Obradović je istakao da je razlog za inicijativu to što je Šapić kršio zakon više puta, da o tome postoje jasni dokazi i fotografije, a da nije došao da kaže da ima gradjevinsku dozvolu i zahtev za izgradnju.

“Mislim da će smena da se desi kada Vučić reši da se to desi unutar njihove stranke, da se to preraspodeli”, dodao je.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x