Obradović: Tražimo ostavke odgovornih u čačanskoj vlasti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da niko u lokalnoj samoupravi u Čačku nije odgovarao za više “teških katastrofa, nesrećnih slučajeva i ljudskih tragedija” koje su se u tom gradu dogodile u poslednjih nekoliko godina, uprkos tome što je taj pokret podneo više krivičnih prijava.

Obradović je u pisanoj izjavi rekao da je “dosta izbegavanja odgovornosti” i da Dveri traže ostavke odgovornih u čačanskoj vlasti.

On je rekao da Dveri traže da nadležno tužilaštvo reaguje i, po službenoj dužnosti, u vezi sa zagađenjem Morave i “pljačkom i uništenjem FК ‘Borac'”, kao i sa pronalaženjem odgovornih za eksplozije u kompaniji “Sloboda” i za tragedije u Jančićima i Ovčar Banji gde je tokom rušenja visećeg mosta poginulo dvoje a teško povređeno deset osoba.

“Smatram da je apsolutno nedopustivo međusobno prebacivanje odgovornosti sa jednih na druge u lokalnoj vlasti, čime se želi zataškati ovaj slučaj. Posebno je skandalozno i sramno da se nekakva rešenja o zabrani upotrebe mosta kače sada nakon što se dogodila tragedija, a nikakvih upozorenja na dotičnoj lokaciji pre toga nije bilo”, rekao je Obradović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x