Obradović (Dveri): Vučić da objavi za koje izbore je započeo kampanju i kada će oni biti održani

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Lider stranke Dveri Boško Obradović zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objavi za koje izbore je započeo kampanju i kada će oni biti održani, kao i da prestane da zloupotrebljava državne resurse u privatne svrhe.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da dok prosečna porodica u Srbiji tone pod navalom inflacije, cena otpremanja školaraca i priprema za zimu, “Vučić isključivo vodi predizbornu kampanju”.

On je istakao da je Vučić u radno vreme obilazao rekonstruisani most u Petrovcu na Mlavi i obnovljeni put između Raške i Novog Pazara, pa otvarao rekonstruisanu školu u Batajnici i obećavao rešavanje pitanja kanalizacione mreže u Lovćencu.

Prema njegovim rečima, niti jedna od ovih značajnih infrastrukturnih tema nema nikakvih dodirnih tačaka sa ustavnim nadležnostima predsednika Republike.

“Predsednik Republike ima sledeća ovlašćenja: da Narodnoj skupštini predlaže kandidata za predsednika Vlade, vrati izglasani zakon na ponovno odlučivanje, raspusti Narodnu skupštinu na obrazloženi predlog Vlade i pri tom donese odluku kojom raspisuje izbore za narodne poslanike, ukazom proglašava zakone, postavlja i opoziva ambasadore, daje odlikovanja, postavlja, unapređuje i razrešava oficire Vojske Srbije”, naveo je Obradović.

Dodao je da se nigde u nadležnostima predsednika Republike ne pominju putevi, škole, mostovi, bolnice, penzije, minimalne zarade, plate prosvetnih i medicinskih radnika.

Upitao je zašto se onda predsednik Srbije bavi tim temama i stalno izlazi van ustavnih ovašćenja.

“Zato što je u neproglašenoj predizbornoj kampanji, a samo on zna za koje izbore i kada”, kazao je Obradović i dodao da bi Vučić trebalo da izražava državno jedinstvo, a ne da se bavi predizbornim kampanjama.

Predsednik Dveri je naglasio i da predizbornim aktivnostima Vučić može da se bavi tek kad se raspišu izbori i to van radnog vremena i o svom trošku, a da bi najbolje bilo da bude predsednik svih građana i ne deli građane i decu po kriterijumu pada rejtinga Srpske napredne stranke.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x