Obradović (Dveri): Subvencije dati domaćoj privredi a ne strancima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boško Obradović, Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/EV
Podelite vest

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da vlast ne interesuje sudbina Fabrike kablova u Jagodini, u kojoj ima vlasnički udeo a čijih je 7.000 radnika bez posla, ali da zato “daje višemilionske subvencije strancima”.

Obradović je na konferenciji za novinare u Pres centru Udruženja novinara Srbije rekao da je samo od 2006. do 2019. godine, “od svih državnih subvencija, 93 odsto otišlo u ruke stranih firmi”.

Kako je saopšteno iz pokreta Dveri, medju tim subvencijama je i 120.000 evra po radniku, što je dato jednoj švajcarskoj firmi, ili 144.000 evra po radniku, koliko je dato kompaniji “Henkel”.

“Umesto da država subvencijama ojačava domaću privredu, preduzetnike i poljoprivredu, ona puni džepove stranih kompanija. Srpski pokret Dveri ima potpuno drugu viziju ekonomske politike u kojoj su srpski privrednici, preduzetnici, poljoprivrednici i radnici u prvom planu, a stranci u drugom. Кao predsednik Srbije svim srcem ću se boriti za domaću privredu”, rekao je Obradović koji je predsednički kandidat tog pokreta na izborima najavljenim za 3. april.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x