Obradović: Da navijači borde tim i da nikog ne vređaju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC)
Podelite vest

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je sinoć u Nišu da njegova ekipa nije najbolja počela četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća protiv Spartaka, ali da je kasnije “podigla ritam” i još jednom je pozvao pristalice crno-belih da nikog ne vređaju.

“Drago nam je da smo ponovo u Nišu, koji se uvek pokazao kao izvanredan organizator završnice Kupa Srbije. Igrali smo protiv tima za koji je bilo potrebno izaći sa najmanje jednakom motivacijom kakvu oni imaju. Nismo najbolje ušli u utakmicu, ali smo podigli ritam i održavali razliku. Odrađena utakmica”, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

“Čestitke Spartaku na fer i sportskoj borbi, bili su u utakmici i pokušavali da se vrate, čestitke na tome”, dodao je Obradović.

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća pošto su u niškom Čairu pobedili Spartak sa ubedljivih 91:69.

Za crno-bele su na ovom meču debitotovali Sava Drezgić i Viktor Mikić.

“Bilo je logično da se Drezgić i Mikuć puste na kraju utakmice i debituju za prvi tim, to će im ostati ubeleženo u njihovim karijerima”, rekao je Obradović.

Obradović je na kraju, kao nekoliko puta u toku sezone, imao poruku za navijače crno-belih.

“Kada sam pre godinu i po dana došao u Partizan, rekao sam kako bih voleo naši naši navijači jedino i isključivo bodre naš tim, da bodre igrače i da ostave bilo kakve provokacije i vređanja bilo koga, bacanja predmeta na teren i tako dalje. Večeras su se čule ružne reči. Apsolutno nisam saglasan sa time, ni ja ni niko od igrača i stručnog štaba i voleo bih da to prestane. Voleli bismo da imamo navijače koji će isključivo i jedino da bodre naš tim”, rekao je Obradović.

On je naveo da je mnogo puta ove sezone zahvaljivao navijačima na atmosferi koju prave u Areni i “maltene na svim gostovanjima”.

“Evo, i večeras su došli u velikom broju… Da nastave da pokazuju ljubav prema klubu i prema timu, ali da ne vređaju apsolutno nikoga više, jer ovo je košarkaška utakmica. Ako im to nije dovoljno, imaju raznorazna druga mesta gde mogu da ispolje svoje bilo kakve stvari koje inače ispoljavaju na košarkaškim utakmicama. Hvala svima koji su došli i stvarno bismo svi voleli da ovaj Kup i sve naredne utakmice utakmice Partizana pretvore u pravu feštu što se tiče košarke i da se samo priča o košarci”, zaključio je Obradović.

Partizan će se za plasman u finale nacionalnog kupa boriti sa pobednikom četvrtfinala u kojem će se sutra sastati Crvena zvezda i Borac.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x