NVO: Vlada nije nedvosmisleno odustala od najspornijih rešenja Zakona o unutrašnjim poslovima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija foto: Narodna skupština Republike Srbije
Podelite vest

Nevladina organizacija Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) saopštio je danas da, iako je Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povučen iz javne rasprave, Vlada Srbije nije nedvosmisleno odustala od nekih najspornijih rešenja u tom nacrtu.

“Naprotiv, cilj vlade, kako je navela premijerka (Ana) Brnabić, biće da ‘razjasni nedoumice’ koje postoje u vezi sa tim Nacrtom kako bi ‘svako razumeo intenciju zakona'”, naveli su u saopštenju iz te NVO.

Kako su ocenili, “puko odustajanje”, posebno sa takvim obrazloženjem, nije dovoljno da sanira štetu koja je naneta političkom kredibilitetu vlade i dodaju da je potrebno razjasniti političku odgovornost nadležnih za taj nacrt zakona “koji je pretio da Srbiju pretvori u policijsku državu”.

Oni su pozvali i parlamentarne stranke da premijerki postave to pitanje i zatraže da se izjasni “da li su joj veći prioritet implementacija politike za koju joj je Skupština ukazala poverenje ili kadrovi koji tu javno deklarisanu politiku svojim radom direktno podrivaju”.

“FBD na kraju, ali nikako na poslednjem mestu, posebnu odgovornost za nedopustivu pasivnost na ovom planu pripisuje i političkim strankama i organizacijama koje su javno odustajanje predsednice vlade Ane Brnabić od nacrta zakona isključivo iskoristili za jednokratno prikupljanje političkih poena i individualnu samopromociju”, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x