NUNS raspisao konkurs za nagradu za istraživačko novinarstvo ‘Dejan Anastasijević’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook Nezavisno udruženje novinara Srbije
Podelite vest

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) raspisalo je konkurs za nagradu za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević” za 2024. godinu. NUNS je naveo da se od ove godine dodeljuju tri nagrade za najbolje radove, bez obzira na vrstu medija u kojem su objavljeni, kao i nagrada publike.

Za nagradu mogu da konkurišu autori radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 30. marta 2023. do 30. marta 2024. godine, a krajnji rok za prijavu na konkurs je 1. april. Radove, kako se dodaje u saopštenju, može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega, a svi uslovi mogu se pronaći na sajtu NUNS-a.

“Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove koji se bave temama od izuzetne važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom”, naveo je NUNS.

Informacija o nominovanim radovima biće objavljena na sajtu NUNS-a, gde će publika moći da glasa za jedan od njih. Prva nagrada iznosi 2.000 dolara, druga 1.000 dolara, a treća nagrada i nagrada publike po 500 dolara, dodaje se u saopštenju.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najkasnije nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati u maju 2024. godine povodom Svetskog dana slobode medija. To udruženje uz podršku Ambasade SAD devetnaestu godinu za redom dodeljuje Nagradu za istraživačko novinarstvo, koja nosi ime po novinaru Dejanu Anastasijeviću.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x