Novosadski strip vikend od 7. do 9. septembra u SKCNS Fabrici

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Sedamnaesti po redu “Novosadski strip vikend” održaće se od 7. do 9. septembra u “Fabrici” Studentskog kulturnog centra Novi Sad (SKCNS).

Kako je najavljeno, trodnevni program obuhvata prvu međunarodnu konferenciju “Slika i uloga žene u stripu”, koja se održava u sklopu projekta “Moć žena u stripu – WOMCOM”.

Takođe, publika će moći da poseti berzu stripa, knjiga, nosača zvuka, te brojne izložbe, i predstavljanje domaćih i regionalnih autora i izdavačkih kuća, kao i drugih festivala stripa.

Između ostalog, u okviru manifestacije biće organizovane i promocije stripa “Zveri u nama” Nađe Tiodorović, albuma “Plavi zec” Srboljuba Nikića, albuma “Božji ljudi” Borisa Stanića, kao i predstavljanje časopisa “Stripolis”.

Manifestacija u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu donosi i izložbu Veljka Krulčića “Ženski likovi u stripovima Andrije Maurovića i Julesa Radilovića”, a tu je i izložba Gorana Furunovića “Gospodin – istinite priče i totalne izmišljotine”.

Takođe, u sklopu “Novosadskog strip vikenda”, 7. septembra će u Pozorištu mladih biti odigrana predstava “Cat Claw”, po stripu poznatog novosadskog autora Branislava Baneta Kerca.

“‘Cat Claw’ je priča o paralelnim dimenzijama, ljudima pacovima, opasnim tehnologijama, neprežaljenim ljubavima, studentskim mukama, hevi metal koncertima, akcionim herojima sa viškom kila i super ženi koja mora sa svim tim da se nosi”, navodi se u najavi.

Poslednjeg dana festivala Kerac će, zajedno sa akterima predstave, učestvovati u razgovoru o predstavi i integral izdanju stripa “Cat Claw”.

Cena redovne ulaznice za predstavu je 800 dinara, sa popustom i za mlade je 400 dinara, dok je ulaz na sve ostale programe besplatan

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x