Novogodišnja zimska bajka za decu na Kraljevom trgu na Zlatiboru (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TO Zlatibor
Podelite vest

U sredu, 28. decembra u čarobnom ambijentu Kraljevog trga na Zlatiboru upriličena je Novogodišnja zimska bajka, besplatna podela novogodišnjih paketića za svu decu sa teritorije opština Čajetina (zaključno sa četvrtim razredom osnovnih škola). Ovaj jedinstveni program za mališane upotpunjen je odličnim koncertom muzičkih zvezda Leontine i Tijane.

Omiljene među decom, kroz pesmu i igru, one su uputile najlepše novogodišnje želje svim mališanima. Na repertoaru su se našle dobro poznate dečje pesme: “Kako rastu deca”, “Nova godina je tu”, “Kolačići”, “Zima, zima e pa šta je…” i drugi dečiji hitovi. Deca su se družila, pevala s Leontinom i Tijanom, uživala u prazničnom duhu Zlatibora koji je bio upotpunjen kočijama sa Deda Mrazom, vilenjacima, novogodišnjim slatkišima, paketićima, toplim čajem i vatrometom.

Foto: TO Zlatibor

Podeljeno je dve hiljade paketića kako deci sa područja opštine Čajetina tako i deci koja su u turističkoj poseti Zlatiboru prisustvovala ovoj manifestaciji. Pored zabavnog programa, na pozornici Kraljevog trga plesale su i slike i projekcije na multimedijalnoj fontani koje su deca sa oduševljenjem pratila.

Organizatori ovog jedinstvenog događaja za decu su opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, uz podršku javnih preduzeća i ustanova. Uvek je pravo vreme za darivanje, a novogodišnji praznici su jedan od posebnih povoda da se skrene pažnja na najmlađe sugrađane s ciljem da im se ulepša detinjstvo.

Ova manifestacija doprinela je stvaranju praznične čarolije u samom srcu Zlatibora, gde se 31. decembra ove i 1.januara Nove 2023. godine održava najveći spektakl u ovom delu Srbije. Tada će mnogobrojni posetioci ”zlatne planine” i meštani uživati u novogodišnjim koncertima uz dobro poznata imena muzičke scene, raskošnom vatrometu i prazničnoj zabavi kakvu samo Zlatibor može da priredi.

Foto: TO Zlatibor
Foto: TO Zlatibor

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x