Novi v.d. direktora Pozorišta na Terazijama glumac Rade Marjanović

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Jovo Marjanović

Skupština Grada Beograda  donela je  odluku o imenovanju Radoslava Radeta Marjanovića za vršioca dužnosti direktora Pozorišta na Terazijama. Pre njega, funkciju direktora pozorišta obavljao je Aleksandar Đaja.

Radoslav Rade Marjanović

Pozorišni, filmski i televizijski glumac rođen je u Kraljevu 1950. godine. Detinjstvo je proveo u Kragujevcu pa smatra da je Kragujevčanin. Diplomirao je na Glumačkoj akademiji u Beogradu u klasi Minje Dedića.

Profesionalnu karijeru započinje u Ateljeu 212.

Bio je član Narodnog pozorišta u Beogradu, a kasnije i stalni član dramskog ansambla Pozorišta na Terazijama u kome je ostvario brojne uloge u kultnim muzičkim predstavama (izbor): Splitski akvarel, Priča o konju, Ljubavno pismo, Volim svoju ženu, Moj dečko, Tri frtalja Beograda, Soliter, Cigani lete u nebo, Lutka sa naslovne strane, Kabare, Jubilej, Poljubi me Kejt,  Glorija, Producenti, Viktor Viktorija, Mister dolar…

Širu popularnost kod publike stekao je tumačeći uloge u televizijskim serijama scenariste Siniše Pavića (Bolji život, Porodično blago, Stižu dolari, Bela lađa i Junaci našeg doba).

Pored umetničkog angažmana, Rade Marjanović je bio i član Upravnog odbora Pozorišta na Terazijama u tri mandata, od kojih je u jednom bio i predsednik.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x