Novi DSS: Da li Vučić priprema predaju i zdravstva i prosvete secesionistima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Nova Demokratska stranka Srbije printscreen
Podelite vest

Član predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Stanković izjavio je danas da se postavlja pitanje da li predsednik Srbije Aleksandar Vučić priprema i predaju zdravstva i prosvete secesionističkim vlastima u Prištini.

Kako je saopšteno iz Novog DSS-a, Stanković je gostujući na N1 televiziji upitao šta je zapravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao međunarodnom posredniku Miroslavu Lajčaku.

“Dobili smo samo šturo saopštenje. Ali ako se ukrste Lajčakove izjave u Beogradu i one iz Prištine jasno je da je izneo očekivanja na daljem ispunjavanju Briselskog sporazuma i Ohridskog aneksa. Da li je predsednik možda obećao da će nakon ukidanja dinara na Kosovu da preda zdravstvo i prosvetu, jedino nad čim Srbija još uvek ima ingerencije na Kosovu”, naveo je Stanković.

On kaže da zato možda u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) postoji želja da se brzo formira vlada i da sve što je Vučić obećao Ohridskim sporazumom bude urađeno ekspeditivno.

“Nemojmo zaboraviti i da je predsednik Republike pre samo sedam, osam dana rekao da je do njega, odmah bi se počelo sa iskopavanjem litijuma, a sa čim se i premijerka gotovo složila”, rekao je Stanković.

Istakao je da su sve to stvari o kojima treba da se priča i u republičkoj skupštini i da treba pažljivo smisliti sve strategije daljeg delovanja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x