Novaković (NS): Vučić neće raspisati izbore na jesen, jer zna da ih sigurno gubi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)
Podelite vest

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Borislav Novaković izjavio je da ne očekuje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisati vanredne parlamentarne izbore na jesen, kako je nedavno najavio, “jer zna da te izbore sigurno gubi”.

Novaković je za današnje izdanje lista Nova rekao da u svojoj vladavini od 11 godina Vučić nikada nije bio “ovako uzdrman i slab”, kao i da nije reč o sticaju trenutnih nepovoljnih okolnosti, nego je o “nezaustavljivom trendu pada”.

“On taj pad može usporavati, ali ne može zaustaviti. Poslednji, tragični događaji postavili su pred građane osnovno pitanje na kojem počiva civilizovan život. Da li ova država može da garantuje bezbednost svojim građanima? Dalje nema…Dalje je pakao od života koji nam je napravila Vučićeva vlast. Ukratko, vreme koje dolazi nije Vučićev saveznik”, kazao je Novaković.

Povodom toga što je Vučić, koji je u maju odstupio sa mesta predsednika Srpske napredne stranke, odložio formiranje svog narodnog pokreta koje je najavljivao za kraj juna, Novaković je rekao da to govori “da ova vlast ne može ni da odglumi stabilnost”.

“Vučić je kapetan broda, u kom mu ne veruju ni prvi oficiri. Izgubio je vezu sa mašinskim odeljenjem i posada mu okreće leđa, ali on zaneseno stoji na palubi zagledan u pučinu”, ocenio je Novaković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x