NOVAC NAMENJEN RADNICIMA UZEO ZA SEBE! Državne pare stavili sebi u džep: Uhapšeno čak 7 osoba u Nišu, evo kako su razradili prevaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su sedam osoba, dok će protiv još 12 osoba biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, piše Blic.

Uhapšeni su: D. A. (44), odgovorno lice Privrednog društva za prevoz putnika u drumskom saobraćaju “Jugoprevoz” , S. B. (42), odgovorno lice PD za turizam, trgovinu i usluge „DEUS-DEA STORY“, M. N. (40), Lj. C. (62), kao i S. M. (71), Lj. M. (66) i N. M. (35).

Sumnja se da je D. A., kao odgovorno lice PD “Jugoprevoz” i ovlašćeno lice za podnošenje poreskih prijava u PD “DEUS-DEA STORY”, od maja 2020. do juna 2021. godine, 4.025.196 dinara iz budžeta Republike Srbije, koje je na ime kovida dobio za zaposlene, preneo na tekuće račune ostalih osumnjičenih.

Oni su potom, kako se sumnja, novac koji im je uplatio D. A., podizali sa računa i predavali mu ga na ruke.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x