Nova.rs: Beograd na vodi se širi i na prostor Stare šećerane

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: privatizacija.privreda.gov.rs
Podelite vest

Odlukom Vlade Srbije, Beograd na vodi proširiće se za još 327 hektara, a deo tog naselja izvesno će postati i prostor oko Hipodroma – tačnije Stara šećerana, piše portal Nova.rs. Taj kompleks je pre nekoliko dana Agencija za liceniranje stečajnih upravnika oglasila na prodaju i to po početnoj ceni od oko šest miliona evra.

Država Srbija ima pravo preče kupovine pa se postavlja pitanje da li će kupiti i Staru šećeranu, kao što je ranije, u korist Beograda na vodi, otkupila objekte niza različitih kompanija, među kojima je najpoznatija zgrada Simpa.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju objekata “Prve srpske fabrike šećera Dimitrije Tucović 1898” u stečaju u Radničkoj 3, a početna cena je 680,6 miliona dinara, odnosno oko 5,81 milion evra. Reč je o 18 nepokretnosti, od kojih najmanja ima 37, a najveća 3.716 kvadrata.

Foto: privatizacija.privreda.gov.rs
Foto: privatizacija.privreda.gov.rs

U tom kompleksu se nalazi i Ustanova kulture Pozorište KPGT, koje je od 2021. godine gradska ustanova, a i taj objekat je ponuđen na prodaju. U oglasu se navodi i da se, između ostalih, prodaje i porodična stambena zgrada.

Sva imovina koja se prodaje je u okviru kompleksa “Fabrika šećera”, koji je od 1984. godine kulturno dobro, kao i u okviru prostorno kulturno-istorijske celine „Topčider“, koja je od 1987. godine kulturno dobro od istorijskog značaja.

Javno nadmetanje održaće se 11. juna u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x