Niš: Niti manje ulice, niti većeg blata, a niko nije nadležan (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Borisav Stamenković
Podelite vest

Deo niške Ulice Dušana Trifunca u dužini od osamdesetak metara prema Ulici Radnih brigada ostao je neasfaltiran uprkos obećanjima koje građani slušaju već deset godina, tvrdi Nišlija Goran Radovanović. Iako su imovinsko-pravni odnosi rešeni još 2014. godine, stanovnici, njih oko hiljadu, i dalje čekaju asfalt, dok se nadležnost prebacuje sa jedne na drugu gradsku instituciju.

Radi se o nastavku Ulice Dušana Trifunca, pored Osnovne škole “Ćele kula” i Gerontološkog centra, koji izlazi na Ulicu Radnih brigada. Radovanović tvrdi da je ovo parče ulice u planu za igradnju skoro 20 godina i da se nalazi kako u generealnom, tako i u detaljnom Urbanističkom planu Grada Niša.

Kada se sa porodicom 2013. godne uselio u stan u novoizgrađenoj stambenoj zgradi koja izlazi na ovaj “nastavak” Ulice Stefana Trifunca, Raovanović kaže da je od investitora uzet deo parcele, a da je problem bila jedna porodična kuća. Ta kuća je onemogaćavala pristup izgradnji njihove ulice i  njenom povezivanju sa ulicama koje joj gravitariju.

Po njegovim rečim, godinu dana kasnije, 2014. godine i taj problem je rešen jer je sporna kuća otkupljena i  srušena.

“Krajem 2020. godine sam uzeo “stvar u svoje ruke” Obratio sam se u više navrata  Upravi za imovinu, Direkciji za izgradnju Grada Niša, međutim uvek su nas vraćali sa obrazloženjem “da nije rešeno pravno pitanje”. Obraćao sam se i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj bez uspeha. Imam mejlove prepiske sa svima kojima sam se obratio”, ističe Radovanović.

Prošle godine 11. marta upućena je peticija gradonačelnici Niša Dragani Sotirosvki, a Radovanović je poslao mejl i Kancelariji predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dodaje da je peticija imala potpise vlasnika kuća i stanara zgrade u kojoj živi. Nakon toga im je iz gradske uprave stigao odgovor da se obrate Gradskoj opštini Medijana na čijoj teritoriji žive. Ispostavilo se da ni oni nisu nadležni.Peticija-Gradonacelnica-11.03.2021

“Našem delu gravitira cela Ulica Dušana Trifunca dugačka 150 metara, Vase Albanca dužine 200 metara, to je sigurno 700 do 1000 ljudi koji moraju da prođu tim blatnjavim delom. Deca tu prolaze da bi išla u školu, trenutno “kruže” 250 metara da ne bi blatnjava išla u školu”, ističe Radovanović.

Borisav Stamenković, Radovanovićev komšija iz zgrade, objavio je fotografije ulice koju gazi već devetu godinu.

“Veoma je zabavno kroz ovakvu kaljugu gurati dečija kolica, voditi decu u školu i gmacati po glibu. A dovoljno je dva kamiona rizle i asfalta. Kažu da ulica nije upisana u mape, ali se godinama koristi. Bilo bi logično da se ili osposobi za saobraćaj, ili da se zabrani prolaz motornih vozila. Sve je bolje od ovog brloga. Činjenica je da se grad menja, pa je logično da dobija nove ulice, prolaze, parkove”, izjavio je Stamenković za Srbija vesti.

I Radovanović i Stamenković pozdravili su “karavan” gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski kojim je najavila da će obići sva niška naselja i razgovarati sa građanima o problemima. Oni se nadaju  da će u narednim danima doći i do njih “da se lično uveri kako žive u 21. veku”.

 

 

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x