Niš na „Forbsovoj“ listi pet potcenjenih gradova koje treba posetiti na Balkanu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Grad Niš Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Američki biznis magazin Forbes objavio  je listu „Pet potcenjenih gradova koje treba posetiti širom Balkana“ na kojoj se pored Varne u Bugarskoj, Berata u Albaniji, Ohrida u Severnoj Makedoniji i Doboja u Bosni i Hercegovini našao i Niš.

“U južnim krajevima Srbije, grad Niš je dao izričito velik broj rimskih careva, a legendarni Konstantin Veliki bio je jedan od mnogih vladara koji potiču iz tog grada. U modernom dobu postoji bogat niz istorijskih građevina i znamenitosti koje treba otkriti, u rasponu od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele kule, jezive građevine ukrašene lobanjama srpskih pobunjenika koji su izgubili živote u neuspelom ustanku protiv Osmanskog carstva. Pored bogatstva istorijskih atrakcija, Niš je takođe dom predivne scene hrane, bez malog broja vrhunskih restorana koji rade u centru grada“, navodi se u opisu teksta.

Foto: Printscreen/ Forbs

Na početku teksta teksta navodi da je Balkansko poluostrvo savršeno za dug odmor zbog slikovitih plaža, visokih planina, niza drevnih znamenitosti koje treba istražiti, ali i zbog toga što su delovi regiona u velikoj meri van radara za međunarodne turiste.

Podsetimo, Niš je pre nekoliko godina kao značajnu turističku destinaciju preporučio i britanski nacionalni servis BBC na svom portalu BBC Travel u tekstu „Srbija: mesto gde treba biti“

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x