Nikezić (SSP): Nije bitno kolika je plata u evrima, već šta se za nju može kupiti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen TV NOVA S
Podelite vest

 Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić je izjavio da je “podivljala” inflacija građane Srbije naučila da nije bitno kolika je plata u evrima, već šta je za nju moguće kupiti.

“Pre 11 godina ste za 1.000 dinara mogli da kupite hleb, po kilogram junetine, brašna i krompira, litar mleka, jogurta, ulja, kisele vode i još jedan puter i pavlaku. Danas za to treba 2.382 dinara ili 138 odsto više, što je značajno više od rasta plata, a naročito penzija u Srbiji”, poručio je u saopštenju Nikezić premijerki Ani Brnabić.

Dodao je da je takvo stanje potvrdila i premijerka izjavom da bi sa minimalcem mogla da preživi samo nekoliko dana.

“Takođe, kad god spomenete reč nezaposlenost setite se da ste iz Srbije bukvalno oterali preko pola miliona ljudi, koji sve masovnije beže iz Vašeg ‘zlatnog doba’, što pokazuju podaci da se 2013. u EU iselilo 25.000, a u 2022. godini čak 70.000 građana Srbije”, naveo je Nikezić.

Istakao je da je samo za troškove sređivanja vile u koju se preselila premijerka država mogla da za svako dete u školi obezbedi besplatan obrok za celu školsku godinu.

“Šta je moglo za milijarde evra državnog novca koje su završile u džepovima ljudi iz SNS-a da ne govorimo. O tome će govoriti nadležni organi posle izbora 17. decembra. I Vi pred njima”, poručio je premijerki Nikezić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x