Nikezić: Grčić se ‘vraća na mesto zločina’, umesto da odgovara za kolaps EPS-a

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MRE SRBIJE/ZORAN PETROVIC/EV)/ Srbija Vesti
Podelite vest

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ocenio je danas da se, kako je naveo, “novi direktor Pro Tenta” Milorad Grčić, “vraća na mesto zločina” umesto da odgovara za “kolaps Elektroprivrede Srbije (EPS) i štetu od više od tri milijarde evra”.

Mediji su juče preneli izjavu nekadašnjeg predsednika Sindikata radnika EPS Milana Đorđevića da “prema informacijama koje ima, nadležni planiraju da na funkciju direktora Pro Tenta od 1. aprila postave bivšeg prvog čoveka EPS Milorada Grčića”.

Pro Tent je preduzeće koje obavlja poslove mašinskog i održavanja, između ostalog i za potrebe EPS.

“Pro Tent bi trebalo da se bavi održavanjem EPS-a, ali već godinama služi za udomljavanje SNS kadrova, pa je, uprkos kolapsu EPS-a, u proteklih pet godina broj zaposlenih porastao sa dve hiljade na sedam hiljada, a prihod sa 20 na 130 miliona evra”, rekao je Nikezić, saopštila je SSP.

Nikezić je ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije imenovao Grčića za direktora EPS-a da bi proizvodio struju, već da bi delio unosne ugovore partijskim firmama, zapošljavao partijske kadrove i obezbeđivao “kapilarne glasove”.

“Kako je sedam hiljada radnika održavalo EPS, najbolje vidimo po rekordnom broju havarija, požara, eksplozija i kvarova, koji su doveli do toga da 120.000 ljudi, u regionu sa najvećom elektranom na Balkanu, ostane bez struje i grejanja. Zato Stranka slobode i pravde već godinama insistira na uvođenju vanrednog stanja u celom engergetskom sektoru, imenovanju profesionalnog rukovodstva i utvrđivanju odgovornosti za sve u lancu odlučivanja”, istakao je Nikezić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x