Nikezić: Brnabić potpisala sebi krivičnu prijavu izjavom da niko ne može Vladi da zamera štetu u EPS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: EPS.rs
Podelite vest

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da je premijerka Ana Brnabić izjavom da “niko nema pravo da Vladi spočitava zašto do sada nije bilo profesionalnog menadžmenta u EPS-u”, “potpisala sebi krivičnu prijavu” za štetu u EPS-u.

Nikezić je u otvorenom pismu Brnabić naveo da se krivična prijava koju je “sama sebi potpisala” meri milijardama evra.

“Očigledno ne razlikujete reči ‘vlast’ i ‘vlasnik’, pa mislite da možete da uništavate, poklanjate i rasprodajete najvrednije srpske resurse kako vam se prohte”, poručio je on predsednici Vlade.

Nikezić je naveo da projekat izgradnje novog bloka u Kostolcu Vlada pokrenula još u februaru 2010. godine, a da se Brnabić “hvali” da ga je počela aktuelna vlast.

“Vi ste realizaciju tog projekta zaustavili, baš kao što ste zaustavili i otvaranje novog kopa u Radljevu (kod Uba), homogenizaciju uglja u Kolubari, izgradnju hidroelektrane Buk-Bijela (na Drini), odsumporavanje u TENT-u i Kostolcu, EPS-ovo ulaganje u obnovljive izvore energije i mnoge druge razvojne projekte”, rekao je Nikezić.

U otvorenom pismu je ocenio da je aktuelna vlast nestručnim i koruptivnim rukovođenjem dovela EPS do poslovnog i finansijskog kolapsa i da je svakom domaćinstvu u Srbiji “natovarila” dug od 1.250 evra.

“Povećanjem cena struje od 27 odsto do maja 2023. dodatno ćete povećati troškove života i inflaciju”, zaključio je potpredsednik SSP.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x