Nestorović: Očekujemo 10 do 15 odborničkih mandata u Beogradu, vlast i opozicija su prozapadni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube KTV Televizija - Zvanični kanal printscreen
Podelite vest

Predstavnici izborne liste “Mi snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović” saopštili su danas da očekuju da će osvojiti 10 do 15 odborničkih mandata u Beogradu.

Dodali su da je njihova pozicija nepromenjena, jer, kako su naglasili, ne sviđa im se “ni levi ni desni blok” i smatraju da su i vlast i prozapadna opozicija – “prozapadni”.

“Ako opet bude opredeljivanje, mi uvek imamo jasnu poruku za sve i ona i sad važi. Ako budemo imali 15 odbornika, ako Bog da i više, nek nas podrže da napravimo manjinsku vlast u Beogradu”, rekao je Nestorović na konferenciji za novinare, na pitanje sa kim bi mogli da sarađuju posle beogradskih izbora.

On je naveo da je samo njihov kandidat za gradonačelnika, Borislav Antonijević, na sinoćenjem televizijskom predstavljanju nekoliko kandidata, pokazao da zna o čemu priča. Prema rečima Nestorovića, jako je čudno da prozapadna opozicija izlazi na jednoj listi u Novom Sadu, dok to nije slučaj u Beogradu iako je tu vlast najslabija, što liči na dogovor sa vlastima.

Nestorović je naglasio da je vlast prema njima uvela potpuno medijsku blokadu, ali je napravila “stratešku grešku”, jer je krenula da ih intenzivno napada i time skrenula pažnju javnost na to da i oni učestvuju na izborima.

Kako je naglasio, u tim napadima vlast se koristi najgorim lažima da je ta lista za nezavisno Kosovo i da podržava Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, dodajući da su se u pokretu okupili ljudi upravo kako bi se borili protiv takvih zalaganja i tvrdnji.

Antonijević je naveo da je pokret poslao materijal misiji Srbije u Savetu Evrope (EU) i Ujedinjenim nacijama (UN) i na stotine drugih međunarodnih adresa, zašto Kosovo ne može da bude država.

Poslanik Aleksandar Pavić je rekao da je “još 2006. izdao knjigu u kojoj pobija laž da se u Srebrenici desio genocid”, koja je imala tri izdanja, kao i da se sada sprema četvrto sa predgovorom Nestorovića.

Pavić je naglasio da su “izborni uslovi neregularni, sa pečatom odobravanja američkog ambasadora Kristofera Hila, ali da je jedino gore od ovih izbora njihov bojkot”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x