Nenadić (TS): Tužilaštvo bez čekanja krivične prijave treba da ispita nuđenje nameštenog tendera

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar šapić, foto: YouTube Jutarnji Program TV Happy printscreen video
Podelite vest

Programski direktor organizacije Transparentnost Srbija (TS) Nemanja Nenadić ocenio je da bi Tužilaštvo trebalo da ispita slučaj šefa kabineta gradonačelnika Beograda, Nenada Milanovića, koji je turskoj kompaniji “Kentkart” navodno nudio nameštanje javne nabavke, da  ne treba da čeka krivičnu prijavu i da to treba da uradi bez obzira da li će neko biti smenjen.

“Najčudnije u celoj priči je što su predstavnici Grada nudili ‘Kentkartu’ posao na nameštenoj javnoj nabavci, a da istovremeno hoće da raskinu postojeći ugovor sa tom firmom”, rekao je Nenadić za današnje izdanje lista Nova.

On smatra da, ako se posmatra naziv tog planiranog pregovaračkog postupka i opis postojećeg ugovora, “nije jasno u čemu bi bila razlika među njima”.

“Drugim rečima, rasvetljavanje ovog pitanja bi moglo da ukaže i na motive učesnika u ovom poslu, kao i da javnosti pruži dodatne, i to veoma bitne, informacije kakvu štetu ili korist će imati ukoliko dođe do raskida ugovora”, rekao je Nenadić.

Direktor kompanije “Kentkart”, koja upravlja sistemom naplate karata u javnom prevozu Beograda, Veljko Vlahović izjavio je u utorak da je šef kabineta gradonačelnika Beograda Nenad Milanović ponudio predstavnicima te firme da će im “namestiti” tender za novi posao, ako pristanu na sporazumni raskid ugovora.

“Milanović je na sastanku 9. marta ponudio da će namestiti, centrirati, buduću javnu nabavku ako pristanemo na raskid ugovora, a u suprotnom ulazimo u rat”, rekao je Vlahović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x