Nemanja Vidić otkrio svoj tim za FSS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube FIDE chess printscreen
Podelite vest

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić predao je spisak ljudi koje planira da postavi na rukovodeća mesta u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) ako pobedi na izborima zakazanim za 14. mart, preneli su danas beogradski mediji.

Vidić je u petak i zvanično predao kandidaturu za predsednika FSS, a nekadašnji kapiten Mančester Junajteda danas je otkrio i imena najbližih saradnika u Savezu ukoliko dobije podršku na izborima.

Kako je preneo Mocart sport, Vidić kao svoje buduće najbliže saradnike vidi tri potpredsednika, a to su

  • Branko Milanović, osnivač i prvi čovek kompanije Nordeus,
  • Milorad Mažić, jedan od najboljih srpskih sudija u istoriji,
  • Petar Jovanović, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke i
  • nekadašnji selektor Slavoljub Muslin.

Kada je u pitanju Izvršni odbor, Vidić bi, u slučaju pobede, u njega kooptirao bivše reprezentativce Milana Jovanovića i Danka Lazovića, zatim trenera Branka Babića, profesora Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu Veroljuba Dugalića, koji je u sportskim okvirima poznat kao dugogodišnji prvi čovek futsal kluba Ekonomac.

Zatim, na spisku se nalazi i Dragoljub Vukadinović, prvi čovek Metalca iz Gornjeg Milanovca, reprezentativka Srbije i član Bajerna iz Minhena Jovana Damnjanović, kao i doktor Vladimir Dugalić, načelnik Klinike za digestivnu hirurgiju KBC Srbija.

Predstavnik sudija u Izvršnom odboru bio bi Dragomir Stanković, nekadašnji arbitar sa Fifa značkom, amaterski fudbal predstavljao bi Rade Todorović, predsednik kluba Kiker iz Kraljeva, a region Zapadne Srbije Ivan Karapetrović iz Užica, preneo je Mocart.

Očekuje se da u toku dana i drugi kandidat za predsednika FSS Dragan Džajić obznani svoj tim za rukovođenje srpskim fudbalom.

Sportklub je ranije preneo da su u Džajićevom timu potpredsednička mesta rezervisana za bivšeg ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i Ljubišu Tumbakovića, nekadašnjeg trenera Partizana i selektora Srbije.

U Džajićevom Izvršnom odboru, kako navodi Sportklub, mesta bi se našla za Vladana Gašića (FS Istočne Srbije), Marka Zdravkovića (FS Beograda), Dragana Simovića (FS Vojvodine), Nebojšu Živanovića (FS Zapadne Srbije), Dragomira Lazovića (Zajednica superligaša), fudbalsku legendu Vladimira Petrovića Pižona…

Izborna Skupština FSS zakazana je za 14. mart u Staroj Pazovi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x