Narodna patrola: Otkazujemo gostoprimstvo ruskim liberalima u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
(AP Photo, File)

 Organizacija Narodna patrola, koja je u prethodnom periodu bila povezivana sa privatnom ruskom paravojnom formacijom “Vagner”, objavila je da ruskim liberalima u Srbiji “otkazuje gostoprimstvo”.

Ta organizacija je na svom Telegram nalogu napisala da je od početka “specijalne vojne operacije” u Ukrajini pokazivala iskrenu podršku Rusiji i da im nisu smetali ni Rusi ni Ukrajinci koji su došli u Srbiju.

“Međutim, mnogi su zloupotrebili naše gostoprimstvo, počeli su da, kako sami kažu ‘menjaju svest i stav srpskog naroda’. Pravili su svoje javne manifestacije gde se pokazivalo kao u Beogradu postoji podrška ukrajinskoj strani”, navodi se u objavi.

Naveli su da se do sada nisu mešali u to, ali da ih žvrljanje grafita (grupi “Vagner” ispod Brankovog mosta) i “agresivan pristup protiv srpskog stava obavezuju da ruskim liberalima otkažu gostoprimstvo”.

Naveli su da su “Vagner” grupu podržavali zbog “junačkih pobeda koje su izvojevali za ruski narod”, i da je taj grafit precrtan uz ciničnu poruku “sad ga vidiš, sad ga ne vidiš”.

“E pa gospodo, do juče ste neometano mahali liberalnim zastavama, sada više nećete, sada ćemo da ih gazimo. A naše ima da gledate i vi i svi ostali. Možda smo okupirani, ali smo ponosni i prkosni. Dobrodošli u Srbiju”, napisala je ta organizacija.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x