MUP: Dojava o bombi u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Matematička gimnazija u Beogradu jutros je dobila anonimnu dojavu o postavljenoj bombi, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Na području Beograda juče je 214 osnovnih i srednjih škola dobilo dojave o postavljenom eksplozivu, a kontradiverzioni pregled još uvek nije obavljen u 34 osnovne i šest srednjih škola, a očekuje se da to bude urađeno tokom prepodneva, izjavio je načelnik Školske uprave za grad Beograd Dragan Filipović.

On je kazao da su ekipe MUP-a juče i tokom noći pregledale škole na području Mladenovca, Lazarevca i Obrenovca i da obrazovne ustanove u tim opštinama od jutros rade normalno.

“Poslednji podatak je da šest srednjih i 34 osnovne škole još nisu pregledane i to se očekuje tokom prepodnevnih sati. Ukoliko to bude uradjeno, nastava u popodnevnoj smeni u tim školama će se odvijati neposredno”, rekao je Filipović za televiziju Pink.

Dodao je da i pored učestalih dojava o podmetnutim bombama u školama, nema planova da školska godina bude ranije završena.

Obrazovne ustanove u Beogradu i prethodnih dana su dobijale anonimne dojave a policija je, posle kontradiverzionih pregleda utvrdila da su sve bile lažne.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x