Na Zlatiboru startovala trka svetskog motociklističkog šampionata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Zlatibor, Tara i Mokra Gora će od danas do 21. maja po prvi put biti domaćini jedne trke svetskog moto-kros “Hard Enduro” šampionata, na kojoj će svoje umeće pokazati 300 vozača iz celog sveta, na čelu sa Grejemom Džarvisom, po mnogima najboljim vozačem svih vremena u ovom sportu, saopštila je Opština Čajetina.

“Danas smo ovde na otvaranju prve trke svetskog Hard Enduro šampionata u Srbiji, jednoj od osam zemalja u kojima će se ovogodišnje takmičenje održati. Ovo je velika prilika za promociju Srbije i našeg sportsko-rekreativnog turizma, posebno ove tri planinske lokacije, koje će narednih dana ugostiti takmičare, ali i brojne turiste”, kazala je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić otvarajući ovaj trodnevni moto-kros karavan.

Ona je istakla da je planinu Zlatibor od početka godine već posetilo 100.000 turista, sa 300.000 ostvarenih noćenja, ukazavši da održavanje ovakvih takmičenja doprinosi i ekonomskom i turističkom razvoju lokalnih sredina.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je u ime domaćina zahvalio organizatorima, ministarstvu i svima koji su omogućili da se jedan ovako važan dogadjaj održi u malom mestu kakva je Čajetina i sam Zlatibor.

“Nadam se da smo kao domaćini uspeli da ispoštujemo sve zahteve ‘Hard Enduro’ svetskog motociklističkog šampionata i da će takmičari i članovi njihovih timova uspeti da u pauzama takmičenja uživaju i u prirodnim lepotama Zlatibora. Takodje se nadam da će održavanje ove trke postati tradicija na našoj planini”, kazao je Stamatović.

Ispred Svetske asocijacije moto-krosa (FIM) Zlatiboru i državi Srbiji se za dobru organizaciju trke zahvalio Vilfred Heršagl, a u ime “Xcross” relija Bratislav Djurić je naglasio da je dobio uveravanja od FIM da će Srbija i Zlatibor trajno ostati u kalendaru ovog takmičenja.

“Кada smo pre osam godina kao grupa entuzijasta došli do ideje da napravimo nešto ovako u Srbiji, nismo ni sanjali da ćemo danas biti domaćini svetskog šampionata u ofroud motociklizmu, nečega što nikada do sada nije ostvareno u istoriji auto-moto sporta u našoj zemlji”, istakao je Djurić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x