Na Zlatiboru razgovarano o ženskom preduzetništvu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Gold Gondola
Podelite vest

Konferencija o ženskom preduzetništvu „Svako to može“, koju je organizovalo Udruženje građana „Zlata“ u saradnji sa Savetom za Rodnu ravnopravnost Оpštine Čajetina, održana je u u Inovacionom centru na Zlatiboru. Razgovaralo se o poslovnoj, emotivnoj, prodajnoj i ličnoj edukaciji.

Biznis model i delovi, digitalna prodaja, upravljanje energijama emocija i novca, balans poslovnog i privatnog života bile su neke od tema konferencije koju je otvorila Slavica Brković, predsednica Udruženje gradjana “Zlata”. U pozdravnom govoru, ona je naglasila da je ideja udruživanja proistekla iz spoznaje da timski rad može da donese rezultate.

Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina Bojana Božanić, koja je i direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“, istakla je da je ova konferencija dugo spremana i početak je jednog divnog projekta.

– Mi smo zajedno sa Udruženjem “Zlata” i Savetom za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina realizovali ovu konferenciju da bi se okupilo što više žena i mladih koji su na početku svog razvojnog puta i žena koje su se ostvarile u poslu. Naš je cilj da ih što više umrežimo, da im budemo veza kako bi one na jednom mestu mogle da dobiju odgovore i da budemo zajedno. Ovo je samo početak našeg rada na unapređenju znanja i iskustava – rekla je Bojana Božanić.

Obraćajući se učesnicama konferencije, Slađana Vulović, ispred opštine Čajetina, rekla je da opština podržava ovakve projekte.

Foto: Gold Gondola

Konferencija je okupila žene iz cele Srbije, koje žele da se ostvare kao preduzetnice, kao i sve one koje smatraju da mogu doprineti daljem razvoju ženskog preduzetništva kroz razmenu iskustava, edukacije, inovacije i kreativnosti.

Učesnice su su se složile s organizatorima da je dobro razvijeno preduzetništvo odlika ekonomski stabilnih tržišta, te je osnaživanje ovog sektora od ključne važnosti za dalji ekonomski razvoj, smanjenje nezaposlenosti i povećanje privrednih subjekata koji plaćaju porez.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x