Na protestima u Novom Sadu, Beogradu i Staroj Pazovi incidenti i lakše povredjeni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novi Sad Foto I.Tomić
Podelite vest

U više gradova u Srbiji u kojima su danas održani protesti uz blokadu saobraćaja desili su se incidenti koje su izazivale grupe mladića za koje se veruje da su navijači, a najviše povredjenih bilo je na skupu u Novom Sadu.

U najtežem incidentu koji se danas dogodio na protestima, tokom blokade rakrsnica Bulevara Oslobodjenja i Bulevara Narodnog fronta, odnosno Mosta slobode u Novom Sadu, oko 14.00 sati došlo je do masovne tuče nakon što je dvadesetak mladića izašlo iz kolone automobila i sukobilo se sa demonstrantima.

U tuči je učestvovalo stotinak ljudi, bilo je i više lakše povredjenih, a mladići koji su izazvali tuču su pobegli sa lica mesta, da bi se desetak minuta kasnije vratili u većem broju, i izazvali novi incident kada je mladić na masu ljudi koja je protestovala bacio kamen, nakon čega je po rečima očevidaca “nastao stampedo i opšta tuča”.

Tokom protesta u Novom Sadu jedan od mladića koji su napali gradjane poprskao je biber sprejem snimatelja Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Nepoznati muškarci napali su novinara Novinske agencije FoNet Davora Lukača, dok je kod benzinske pumpe “Dejtonka” na Novom Beogradu, izveštavajući sa terena o blokadama saobraćajnica, fotografisao desetak privatnih autombila koji su bili nepropisno parkirani.

Grupa maskiranih mladića zapalila je navijačke baklje na nadvožnjaku autoputa kod Sava centra u Beogradu, koje su pale na gradjane okupljene na kolovozu.

Na mostu Gazela tokom blokade saobraćaja oko 15.30 došlo do incidenta kada je grupa navijača iz pravca Novog Beograda gadjala kamenicama i bakljama gradjane koji su blokirali most.

Tokom blokade saobraćajnice kod Pupinovog mosta u Zemunu došlo je u jednom trenutku do tuče kada je vozač automobila pokušao da probije blokadu gradjana i ušao u sukob sa jednim muškarcem.

Potpukovnik u penziji Zoran Kardašević napadnut je u Staroj Pazovi tokom blokade kružnog toka, nakon što je tokom blokade prvo došlo do prepirke aktivista i simpatizera Srpske napredne stranke (SNS), a potom i do tuče.

Protesti koje su organizovali grupe gradjana i udruženja okupljeni oko “Ekološkog ustanka” danas su održani u više od 50 gradova Srbije, a povod su zakoni o referendumu i eksproprijaciji, čije je usvajanje, odnosno izmene, dovelo do nezadovoljstva.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x