Na 24. godišnjicu početka NATO agresije, komemoracije i protestne akcije širom Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Na 24. godišnjicu početka NATO agresije, zvaničnici će položiti vence na spomen obeležja poginulim civilima i pripadnicima vojske i policije dok će centralna državna manifestacija pod nazivom Dan sećanja na stradale u NATO agresiji, početi u 18 časova u Somboru.

Skupu će kako je najavljeno, prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, patrijarh SPC Porfirije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predstavnici vlade Srbije.

U Beogradu će godišnjica početka NATO agresije biti obeležena u parku Tašmajdan, gde će venac na spomenik devojčici Milici Rakić položiti gradski menadžer Miroslav Čučković dok će predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević položiti venac na spomen obeležje stradalim pripadnicima Vojske Jugoslavije na brdu Straževica u Rakovici.

Godišnjicu će obeležiti i predstavnici Dveri, Zavetnika, Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) koji će simbolično u 12.44 časova, održati konferencije za novinare ispred Vlade Srbije u Beogradu i Pokrajinske vlade u Novom Sadu.

Te stranke su ranije pozvale građane Srbije da na godišnjicu početka NATO agresije iskažu protivljenje evropskom sporazumu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i da blokiraju sedišta lokalnih samouprava.

Najavile su i da će sa tih skupova zatražiti ostavku predsednika Aleksandra Vučića koga optužuju da je prihvatanjem sprovođenja evropskog plana, praktično priznao nezavisnost Kosova, kao i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x