N1: Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay.com
Podelite vest

Naselje Beograd na vodi širi se na dodatnih 327 hektara, prelazi Savu i proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada, prema objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, preneo je danas N1.

Pristupa se izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene uređenja dela priobalja grada Beograda, područje priobalja reke Save za projekat Beograd na vodi, objavljeno je danas u Službenom glasniku.

“Okvirna granica izmena i dopuna Prostornog plana obuhvata delove područja grada Beograda, odnosno delove katastarskih opština: Savski venac, Stari grad, Novi Beograd i Čukarica, površine od oko 327 hektara”, navedeno je u Odluci Vlade Srbije.

Beograd na vodi će se tako proširiti na teritoriji katastarske opštine Savski venac, u zoni Brankovog mosta, zatim u zoni uz Karađorđevu ulicu, potom u zoni Savskog trga kao i u zoni između Savskog trga i Drinske ulice.

Nove parcele, koje će biti pod Beogradom na vodi, nalaze se i u zoni Mostarske petlje do obale reke Save kod Starog železničkog mosta i u zoni Savskog priobalja.

Ubedljivo najveći broj parcela koje će biti pod Beogradom na vodi nalazi se na teritoriji opštine Čukarica.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x