MUP: Uhapšeno pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala i u Evropi i Južnoj Americi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP
Podelite vest

U međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa.

U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Uhapšeni su D.Š., za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe i članovi OKG  D. L., D. O., U. R. i D. M., a za ostalim članovima se intenzivno traga.

Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti  i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x