MUP: Tržišni inspektor iz Leskovca uhapšen zbog sumnje da je primio mito

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Ilustracija, Google Streetview Printscreen
Podelite vest

Policija u Leskovcu uhapsila je danas tržišnog inspektora P.S. (61) zbog sumnje da je primo mito, i odgovorno lice SUR “Zeka” iz Leskovca LJ. D. (59), osumnjičenog za pomaganje u podmićivanju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

U saopštenju je navedeno da je 47-godišnji muškarac, odgovorno lice u prodavnici “Milan SMJ” iz okoline Leskovca, osumnjičen za davanje mita i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

MUP u saopštenju navodi da je P.S. u dva navrata od muškarca u čijoj radnji je u martu ove godine tokom kontrole uočio nepravilnosti tražio ukupno 17.130 dinara kako protiv njega ne bi pokrenuo prekršajni postupak, a taj novac prema instrukcijama predao mu je LJ. D.

Od osumnjičenog je oduzet novac koji je kod njega pronađen prilikom hapšenja, a uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, dodaje se u saopštenju.

Tržišni inspektor P.S. bio je uhapšen i u aprilu ove godine, zbog podstrekavanja na trgovinu uticajem, odnosno pod sumnjom da je tražio od organizatora programa za zapošljavanje u leskovačkoj filijali da utiče na zaposlene da dodele subvenciju vlasniku jedne zanatske radnje.

On je tražio da pozitivno reše zahtev vlasnika jedne zanatske radnje za dodelu 250.000 dinara subvencija za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x