MUP: Svaka blokada saobraćaja je kršenje zakona

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova, nakon što je više organizacija najavilo blokadu saobraćajnica zbog donošenja Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakona o eksproprijaciji.

„Članom 6. Zakona o javnom okupljanju, propisano je da okupljanje nije dozvoljeno na mestu na kojem, zbog karakteristika samog mesta ili njegove posebne namene, preti opasnost od nastupanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije“, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su istakli da svaki neprijavljeni skup, a „posebno onaj koji se odvija na putevima i mostovima“ predstavlja veliki rizik i izazivanje opasnosti po učesnike u saobraćaju, kao i učesnike skupa.

„Pošto skupovi nisu prijavljeni policija ne može da vrši njihovo obezbedjenje i da garantuje bezbednost. Svu odgovornost za sve što može da se desi snose organizatori neprijavljenih skupova“, piše u saopštenju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
()
x