MUP: Od sutra do 12. novembra pojačana kontrola vozača autobusa i teretnih vozila

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Saobraćajna policija će od sutra do 12. novembra sprovoditi akciju pojačane kontrole saobraćaja na putevima Srbije usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), patrole će kontrolisati poštovanje odredbi zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

“Od početka ove godine, saobraćajna policija u kontroli saobraćaja otkrila je oko 108.000 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i 4.000 prekršaja koje su učinili vozači autobusa”, stoji u saopštenju MUP.

Dodaje se da će tokom akcije koja će biti sprovedena u 30 država članica organizacije ROADPOL, odnosno Mreže saobraćajnih policija Evrope, policija “intenzivno” kontrolisati autobuse kojima se vrši prevoz dece na ekskurzije i rekreativne nastave, kao i autobuse kojima se obavljaju drugi vidovi organizovanog prevoza dece.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x