MUP Crne Gore još nije dobio zvaničnu potvrdu o dolasku Vučića na inauguraciju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen
Podelite vest

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) još nije dobilo zvaničnu potvrdu o dolasku predsednika Srbije Aleksandra Vučića na inauguraciju novoizabranog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića koja će se održati sutra u Podgorici, saopštio je ministar Filip Adžić.

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je nakon drugog sastanka sa odlazećim šefom crnogorske države Milom Đukanovićem da će njegovoj inauguraciji u subotu u Skupštini Crne Gore u Podgorici prisustvovati svi lideri Zapadnog Balkana.

Adžić je kazao da nema najava da bi moglo doći do problema i da bi mogli imati nepredviđene okolnosti koje bi mogle ugroziti inauguraciju Milatovića.

Za sada je potvrđeno prisustvo više od 200 zvanica koje će na inauguraciju doći u pratnji svojih timova, rekao je Adžić za TV Vijesti.

Dodao je da je u razgovoru o organizaciji inauguracije sa Milatovićem izneo svoje viđenje i da je za Upravu policije mnogo jednostavnije da se taj događaj obezbedi u Podgorici, ali da može da odabere bilo koje mesto u Crnoj Gori za taj čin.

“Crna Gora nema nikakav problem sa organizacijom bilo kakvog događaja kada je u pitanju ono što je zvanični državni protokol. Ne vidimo bilo koju grupu ili pojedinca koji bi mogao da ugrozi državni protokol koji se mora sprovesti. Vreme u kojem su pojedine grupe iz najgorih pobuda pravile određene probleme je za nama. Svako ima pravo da iskaže nezadovoljstvo, ali ono što su bili porivi onih koji su izgubili vlast, kada su više puta pokušali da destabilizuju Crnu Goru, zaista je nešto što više nećemo gledati”, istakao je Adžić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x