Moskva odbacuje optužbe Moldavije o sabotaži, Beograd nije obavešten

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(AP Photo/Aurel Obreja)
Podelite vest

Rusija je danas odbacila optužbe predsednice Moldavije Maje Sandu da Moskva planira da destabilizuje tu bivšu sovjetsku republiku uz pomoć stranih sabotera, među kojima su i građani Srbije.

“Takve tvrdnje su potpuno neosnovane i nepotkrepljene”, navodi u saopštenju rusko ministarstvo spoljnih poslova, a prenosi Rojters.

Sandu je juče optužila Rusiju da planira da iskoristi strane sabotere da zbaci moldavsku vladu i onemogući njene aspiracije da se pridruži Evropskoj uniji.

Na konferenciji za novinare u Kišinjevu, Sandu je navela da su u te planove uključeni i državljani Rusije, Belorusije, Crne Gore i Srbije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić negirao je tvrdnje predsednice Moldavije i zatražio da  organi te zemlje hitno dostave svaku informaciju koju poseduju, prenela je danas televizija N1.

N1 prenosi i da je posle izjave moldavske predsednice, grupa od 12 navijača Partizana zadržana na aerodromu u Kišinjevu, pošto im nije dozvoljeno da uđu u Moldaviju.

Nedelju dana pre no što je Sandu izašla u javnost sa tvrdnjama o zaveri, predsednik susedne Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da njegova zemlja doznala za planove ruskih tajnih službi o uništenju Moldavije, a informaciju su potvrdili i moldavski obaveštajni zvaničnici.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x