Moravski koridor doprineće većoj zaposlenosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je nakon obilaska radova na izgradnji Moravskog koridora da će paralelno sa izgradnjom tog koridora biti napravljena velika industrijska zona koja će se nalaziti između Varvarina i Ćićevca.

Momirović je istakao da će to otvoriti novu perspektivu za ove dve opštine, ali i za Trstenik i Kruševac, s obzirom na to da je cilj da se poveća zaposlenost.

Najveći obim radova na izgradnji Moravskog koridora je u Ćićevcu i naš prvi zadatak je da spojimo Koridor 10 sa Kruševcom, što je najbolji pokazatelj da je ovaj auto-put nova realnost, perspektiva i budućnost u kojoj Srbija pobeđuje, poručio je ministar.

On je podsetio na to da su radovi započeti pre godinu i po dana, i da se jasno može videti koliko je do sada urađeno na celoj trasi Moravskog koridora, koja ima više od 118 mostova, nadvožnjaka i podvožnjaka, pri čemu ne postoji nijedan deo na ovom projektu, a da se na njemu ne izvode radovi.

Foto: Vlada RS

Radove na izgradnji Moravskog koridora zajedno sa ministrom Momirovićem obišli su i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić, kao i predsednica opštine Varvarin Violeta Lutovac Đurđević.

Oni su ocenili da će izgradnja najmodernije saobraćajnice biti od izuzetnog značaja za njihove opštine jer će se na taj način približiti svim gradovima u centralnoj Srbiji.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić naglasio je da se radovi intenzivno izvode na ovom značajnom projektu, koji predstavlja najveće gradilište u Srbiji.

Tokom jula smo imali prosečno više od 3.700 radnika angažovanih svakog dana sa približno 1.530 jedinica mehanizacije i transportnih sredstava, precizirao je Antić.

Ukupna dužina Moravskog koridora, odnosno auto-puta E761 Pojate– Preljina iznosi 112 kilometara i čine je tri deonice: Pojate–Kruševac (27,8 kilometara), Kruševac–Adrani (53,8 kilometara), Adrani–Preljina (30,6 kilometara).

Moravski koridor je od izuzetnog značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi približno pola miliona stanovnika.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x