Monika Karimanović dobija svoj sprat u kući u Suvom Dolu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Porodica Monike Karimanović dobila je danas obećanje gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i njenih saradnika da će njihova kuća u Suvom Dolu biti dograđena i da će dobiti novih 40 kvadrata stambenog prostora.

Devojčica je pre tri godine bila oteta, ali je preživela desetodnevnu torturu i nastavila da živi u neuslvnoj kući sa roditeljima i dedom.

Majka devojčice Aleksandra Karimanović je kazala da će njena ćerka konačno dobiti svoju sobu i kupatilo. Ona je kazala da je njena ćerka sada dobro i da se priprema za polaganje testove za upis u srednju školu.

„Iemo napred koliko god možemo. Drago mi je što je opet stala “na svoje noge” i što želi da uspe u životu. Imala je težak period, jedan od najgorih, ali je rešila da ide napred. Tu smo mi da je bodrimo. Uči sada puno želela bi da upiše šku za vaspitačice ili Pravno-poslovnu školu“, kazala je Aleksandra Karimanović.

Devojčicin deda Miodrag Sulejmanović rekao je da će na postojećih 40 kvadrata kuće biti dograđen sprat koji će imati dve sobe, kupatilo i hodnik.

„Za tri meseca bi trebalo da bude sve gotovo. Dokumentacija je sva obezbeđena osim građevinske dozvole, a i ta dozvola bi trebalo da stigne u narednih mesec dana. Najbitnije je što će da nam razdvoje strujomer, da ne delimo više sa mojim bratom strujom i što će da nam obezbede da imamo svoj vodomer“, rekao je Sulejmanović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je prilikom obilaska Karimanovića kazala da je grad odlučio da im ne nudi više gradske stanove u zakup već da im nadogradi kuću, nakon što su izrazili želju da ostanu da žive u Suvom Dolu.

“Postupak legalizacije kuće je završen i u toku je postupak dobijanja građevinske dozvole za nadogradnju, kako bi Monika dobila svojih 40 kvadrata stambenog prostora”, izjavila je Sotirovski.

Ona je kazala da će grad i Centar za socijalni rad pomoći da Karimanovići dobiju sopstveno brojilo i poseban vodomer.

„Ne bih govorila o iznosu radova, grad ima svoje ljude i donatore koji žele da pomognu u materijalu i građevinskim radovima. Ne treba zazboraviti da grad ima i svoje javno komunalno preduzeće koje ima majstore, pa ćemo svi zajedno pomoći“, istakla je Sotirovski.

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao „Malčanski berberin“ oteo je tada dvanaestogodišnju 12-godišnju Moniku Karimanović na putu do škole u Brzom Brodu 20. decembra 2019. godine, a devojčica je pronađena u selu Pasjača posle desetotodnevne potere.

Jovanović je uhapšen 5. januara na seskom groblju u rodnoj Malči i osuđen na doživotnu robiju. Zbog otmica i silovanja koje je ranije počinio, Jovanović je u zatvoru proveo 22 godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x