Momirović: Svesni smo rizika sa projektom ‘Jadar’, ali ne stoje kataklizmične najave

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ministar gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Tomislav Momirović Foto: BetaPhoto/Ministarstvo/Djordje Krstic/MO
Podelite vest

Ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da Vlada Srbije neće uraditi ništa bez završetka studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta “Jadar”, “a osim toga, još 17 institucija treba da se izjasni o tom projektu”.

“I onda će građani pred sobom imati sve relevantne podatke. Odluke nećemo donositi bez građana, kojima ćemo pokazati sve benefite i rizike”, rekao je Momirović za današnje Večernje novosti, upitan o projektu eksploatacije litijuma.

Kako je naveo, “postoji veliko pitanje politizacije slučaja ‘Rio Tinta'”.

“Taj projekat ima velike ekonomske benefite, ako se realizuje prosečna plata u lozničkom kraju će biti veća od 1.500 evra, verovatno bi u ovom gradu u narednih 10 godina bio otvoren i univerzitet, doselio bi se veliki broj mladih… Tačno je da projekat ima i određene ekološke rizike i mi od njih ne bežimo”, rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, “ministarstvo na čijem je čelu je izdalo preduslove kako bi bila urađena studija o proceni uticaja na životnu sredinu”.

“Mi smo svesni rizika, oni postoje, ali kataklizmične najave kakve se mogu čuti su potpuno neprimirene i odudaraju od realnosti”, naveo je Momirović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x