Mladić teško povredjen kod Vranja, popeo se na železnički kontejner i upao u strujno kolo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: srbvoz.rs
Podelite vest

Mladić je teško povredjen večeras kada ga udarila struja iz kontaktne mreže iznad pruge u železničkoj stanici “Ristovac” kod Vranja kada se popeo na jedan od železničkih kontejnera, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

U saopštenju piše da je hitna pomoć povredjenog mladića prevezla najpre u dom zdravlja u Vranju, da bi odatle tokom večeri bio transportovan u Kliničko-bolnički centar u Nišu.

Železničari sa terena naveli su da se grupa mladića nalazila kraj teretnih vagona koji su se nalazili u železničkoj stanici, a da se jedan od njih popeo na kontejner kako bi ga drug fotografisao.

Tom prilikom nesrećni mladić ušao je u strujno kolo kontaktne mreže i doživeo strujni udar.

Nakon nesreće železnički saobraćaj na tom delu pruge prekinut je, a ponovo je uspostavljen u 20.30.

U saopštenju se navodi da kroz kontaktnu mrežu iznad železničke pruge prolazi struja izuzetno visokog napona od 25 hiljada volti.

“Da bi se dogodio strujni udar zato nije potrebno da se dotakne kontaktna mreža, već je dovoljno da se udje u strujno kolo koje može biti udaljeno i po nekoliko metara od kontaktne mreže”, dodaje se.

Infrastruktura železnice Srbije apelovala je na gradjane da se ne penju na vagone, jer na taj način mogu da udju u strujno kolo i tako ugroze svoj život.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x