Mlade Nišlije novi reprezentativci Srbije u plivanju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilia Tošić, Nina Stanojević i Đorđe Jovanović
Podelite vest

Na nedavno završenom državnom prvenstvu u plivanju, Open Belgrade, Đorđe Jovanović, Nina Stanojević i Ilija Tošić su svojim odličnim vremenima u trkama izborili učešće u proširenom sastavu reprezentacije Srbije u plivanju. Oni će ovog vikenda, 25. i 26. marta odmeriti snage sa svojim vršnjacima iz BiH, Slovenije i Hrvatske u četvoromeču koji se održava u Sarajevu.

I Đorđe i Nina i Ilija treniraju plivanje od svoje četvrte godine. Iako su mladi, iza njih je već ozbiljan rad duži više od 10 godina. Treniraju svakog dana na bazenima Sportskog centra “Čair”, a treninge prilagođavaju smenama u školama.

Nekad su treninzi od 8 do 10 ujutru, nekada od 16 do 18 sati, plus tri puta nedeljno po sat vremena u teretani da bi održali kondiciju. Plivači su PK “Sveti Nikola” koji u Nišu radi već 32 godine i uspeva da iz svake generacije iznedri vrhunske plivače za reprezantaciju Srbije.

Najtrofeniji plivač je Đorđe Jovanović koji do sada sa takmičenja ima više od stotinu medalja. Đorđe ima 14 godina i učenik je OŠ “Bubanjski heroji”. Od svih pobeda najdraže su mu dve kada je postao državni prvak u svojoj kategoriji. Đoletova omiljena disciplina je leđno, a na nedavno održanom prvenstvu u Beogradu kada je stekao pravo učešća u reprezenatciji Srbiji, u Niš je doneo čak devet medelja.

Nina Stanojević ima 13 i po godina i učenica je 7. razreda OŠ “Car Konstantin”. Naučila je da pliva sa nepune tri godine, a godinu dana kasnije roditelji su je upisali u PK “Sveti Nikola”. Kaže da je njena mama trenirala plivanje, ali da je i ona vremenom zavolela ovaj sport. Takmičarka je od 2018. godine, a njena omiljena disciplina je prsno plivanje.

Ilija Tošić ide u 3. razred Gimnazije “Svetozar Marković” i ima 17 godina. Kaže da je progam u školi težak, a i nivo plivanja do kojeg je došao traži sve više rada, ali ipak uspeva da bude uspešan na oba polja. Ilija voli delfin stil i kraul.

Foto: Marko Božinović
Srbija Vesti

Njihov trener Marko Božinović očekuje da i predstojećeg vikenda u Sarajevu na četvromeču Đorđe, Nina i Ilija isplivaju svoja najbolja vremena i time doprinesu reprezentaciji Srbiji. Dodaje da su iz PK “Sveti Nikola” za 32 godine postojanja uvek uspevali da iznedre vrhunske plivače koji su dostojanstveno branili boje Srbije na takmičenjima.

Po njegovim rečima, talenat mora da postoji, ali je za vrhunske uspehe uvek presudan rad.

Nina i Đorđe su svojim odličnim rezultatima ove sezone izborili mesto u reprezentaciji Srbije i na takmičenju nacija ( Multinacions) koje će se 1. i 2. aprila održati u Beogradu.

Srećno i u Sarajevu i u Beogradu.

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x