Miroslav iz Okruglice dobio novi dom. Svrljižani se udružili i pomogli ovom mladom čoveku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković u poseti Miroslavu Stojanoviću; Foto: M.M.
Podelite vest

Miroslav Stojanov iz Okruglice zahvaljujući dobrim ljudima velikog srca koje je okupio Milenko Milosavljević, poznatiji kao Menja Četnik, dobio je bukvalno novi krov nad glavom.

On je živeo u veoma teškim i nehumanim uslovima u Okruglici pokraj Svrljiga. Njegov problem uočio je njegov zemljak iz istog sela Milenko Milosavljević, Menja Četnik, za koga Miroslav kaže da ga zna od malih nogu kao dobrog i humanog čoveka koji želi svima da pomogne.

Foto: M.M.

Menja je odmah pokrenuo niz akcija koje je sprovodio kako bi se sakupila sredstva za sanaciju zgrade u kojoj danas živi Miroslav. U Svrljigu su organizovani auto i moto skupovi, razne svirke i koncerti, što je na kraju urodilo plodom jer su se Svrljižani udružili i zajedničkim snagama pomogli ovom mladom čoveku koji ne može sam jer ima velikih zdravstvenih problema.

„Zahvalan sam svima, nemam šta drugo da kažem“, rekao je ovaj skromni čovek.

Foto: M.M.

Predstavnici opštine Svrljig posetili su Miroslava, razgovarali su sa njim, a on ih je proveo kroz kuću i pokazao u kakvim je uslovima nekada živeo.

„Videli smo svi u kakvim teškim uslovima je živeo, žao mi je što neko ranije nije skrenuo pažnju na njegovu situaciju“, kazao je predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Ovo su zaista tužni kadrovi i jedna tužna sudbina, koja je zahvaljujući Menji, Opštini, Centru za socijalni rad i Svrljižanima napokon promenjena.

Foto: M.M.

Miroslav danas ima kompletno rekonstruisan dom gde živi. Uz pomoć sakupljenih sredstava i sredstava iz Centra za socijalni rad zamenjen je krov, renovirana je jedna soba za boravak, uređeno dvorište i prilaz do kuće, a po rečima Menje Četnika ovo je samo početak mnogih akcija koje će se sporvoditi u selu, ali i u gradu.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković pohvalio je zalaganje Menje i njegovih prijatelja i poručio da je opština Svrljig uvek tu da podrži iskrenu i dobru nameru kao što je bila njihva da se pomogne ugroženim ljudima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x