Ministarstvo rudarstva i energetike: Nismo angažovali obezbeđenje na planini Starica

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC)
Podelite vest

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je danas da nema nikakve veze sa angažovanjem obezbeđenja za obavljanje rudarskih aktivnosti na planini Starica kod Majdanpeka niti je nadležno da daje takve naloge.

“Povodom snimaka sa planine Starica koje su objavili pojedini mediji i izjava ljudi čiji se identitet na snimku ne može jasno utvrditi, naglašavamo da su nadležnosti i ovlašćenja ministarstva jasno utvrđena zakonima i drugim propisima i da su tvrdnje da je ministarstvo izašlo iz okvira zakona apsolutno neistinite i zlonamerne”, ističe se u saopštenju.

Podsetili su da se ministarstvo po pitanju rudarskih radova na eksploatacionom polju na planini Starica do sada više puta oglašavalo i informisalo javnost o postupanju nadležnih državnih organa i svim preduzetim radnjama.

Kineska kompanija Ziđin, koja upravlja rudnicima bakra u Boru i Majdanpeku, u junu je počela miniranje na planini Starica s obrazloženjem da radi sanaciju opasne stenske mase, a tim radovima se protive ekološki aktivisti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x