Ministarstvo kulture: Dve nagrade za predstavnike Srbije na Kvadrijenalu 2023. u Pragu (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Predstavnici Srbije osvojili su dve nagrade na Кvadrijenalu 2023. u Pragu, saopštilo je danas Ministarstvo kulture.

Za najmaštovitiji koncept na studentskoj izložbi nagrada je pripala studentskom timu za postavku “Sanjarenje” (“Daydreaming”), a za aktiviranje zajednica na izložbi zemalja i regiona nagradu je dobio tim “Munšajn pijano” (“Moonshine piano”).

Na toj najznačajnijoj svetskoj manifestaciji posvećenoj scenskom dizajnu i scenskom prostoru, predstavnici Srbije su nastupili zajedničkom temom pod nazivom “O nežnosti, snovima i odgovornosti”.

U obrazloženju žirija koji je nagradio 20 autorskih timova, navedeno je da su ovogodišnje Praško kvadrijenale obeležili bogata mašta autora i veštine, dok je žiri poručio da je bio impresioniran kreativnošću studentskih izložbi.

Ministarka kulture Maja Gojković čestitala je predstavnicima Srbije osvojaanje nagrada u Pragu:

“Kultura je veoma važna za sliku koju jedna država o sebi šalje u svet, a nastup i nagrade na Praškom kvadrijenalu potvrđuju još jednom da je naša umetnost deo evropske i svetske scene. Verujem da će ova priznanja biti snažan podsticaj za nove uspehe u godinama koje dolaze”, istakla je Gojković.

Nastup Srbije na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2023. godine i predstavljanje radova “Moonshine piano” kustosa Miodraga Кuča i “Daydreaming” kustoskog tima koji predvodi Aleksandra Pešterac organizovao je Muzej primenjene umetnosti uz podršku Ministarstva kulture.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x