Ministarka zdravlja: Pacijenti na listi čekanja na Banjici će doći na red ranije, a ne 2033.

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Vlada RS/RTS

Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić je rekla sinoć da će građani sa liste čekanja na operaciju, na beogradskom Institutu “Banjica” doći na red ranije, a ne tek 2033.

“Dogovorili smo se da, čim se završi rekonstrukcija ‘Banjice’, da ih oslobodimo dežurstava i traumatologije, tako da će oni raditi samo listu čekanja”, kazla je ona za RTS.

Prema njenim rečima, nije dobro što oni imaju listu čekanja za reviziju određenih pacijenata koji su operisani na drugim mestima.

“Obećali su da će rešiti listu čekanja, radnim danima kad budu radili. Da li će raditi subotom i nedeljom, kakav će raspored napraviti njihov direktor, to je stvar ‘Banjice'”, rekla je Grujičićeva.

Istakla je da, na primer, u Kragujevcu i Čačku nema lista čekanja za kataraktu i da bi građani, ukoliko se izjasne da žele, mogli tamo da budu operisani.

RTS je naveo da su “najveća rak-rana” zdravstvenog sistema Srbije liste čekanja, te da trenutno više od 74.000 građana čeka na neku dijagnostičku proceduru ili operaciju.

Primera radi, 2.606. pacijent na listi čekanja Instituta “Banjica” će na red doći tek 2033. godine, ali ministarka tvrdi da će doći ranije.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x