Ministarka zdravlja bez najave obišla niški Klinički centar

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: UKC Niš
Podelite vest

Ministarka zdravlja, prof. dr Danica Grujičić obišla je juče bez najave zgradu Klinike za ginekologiju i Klinike za onkologiju i tom prilikom, sem sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove i njenih organizacionih jedinica, razgovarala je sa hospitalizovanim pacijentima.

Želela je da se informiše o zadovoljstvu uslovima u kojima se leče, kao i da sasluša predloge za dalje unapređenje tercijarnog zdravstva na jugoistoku zemlje.

Ministarka navodi da zadovoljna je dosadašnjim radom Uprave UKC Niš i zaposlenih, kao i zatečenim stanjem na klinikama koje je obišla i tom prilikom najavila i zanovu pojedine medicinske aparature i opreme za grane dečije interne i hirurške medicine, kao i nabavku novih inkubatora za najmlađe pacijente niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

Prof. Grujičić obišla je i radioterapijski blok- bunker UKC Niš i tom prilikom naglasila, da je nedavna nabavka novog linearnog akceleratora, još jedan dokaz koliko država brine o svojim građanima, kao i da je zdravstvo, kao jedan od stubova države, u neuporedivo boljem stanju u odnosu na pre desetak i više godina.

Takođe, kao čovek iz struke, ponovo je istakla kolika je važnost tzv. blizančenja aparata u Nišu, ali i Kragujevcu, što omogućava da liste čekanja i ne postoje kada je reč o zračnoj terapiji i lečenju onkoloških pacijenata.

„Danas sam bez najave obišla Univerzitetski klinički centar Niš. Obišla sam nekoliko odjeljenja, između ostalog onkologiju, porodilište, radioterapiju i proverila stanje opreme i objekata druge po veličini zdravstvene ustanove u Srbiji, koja je zadužena za lečenje oko 3 miliona stanovnika juga i jugoistoka Srbije.

Posle razgovora sa direktorom UKC Niš, kolegama lekarima, medicinskim osobljem i pacijentima, potvrdila sam da ćemo im pružiti pomoć u vezi sa obnovom starog dela kliničkog centra, nabavkom potrebnih aparata i prijemom novih lekara.

Poseta Univerzitetskom kliničkom centru Niš nije bila ni zakazana ni najavljena i predstavlja nastavak mojih redovnih obilazaka zdravstenih ustanova širom Srbije, jer želim da se lično uverim u uslove rada i lečenja.

Želim da obiđem svaku bolnicu, svaki dom zdravlja i svaku seosku ambulantu i razgovaram sa gradjanima i sa mojim kolegama kako bi im Ministarstvo omogićilo što bolje uslove“, napisala je prof. dr Grujičić na svom fejsbuk nalogu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x