Ministarka pravde: Sigurna sam da je optužnica za Petrovačku cestu zasnovana na čvrstim dokazima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto izvor: Sajt Ministarstva pravde

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da je sigurna da je optužnica srpskog Tužilaštva za ratne zločine za „Petrovačku cestu“ zasnovana na čvrstim dokazima i dodala da državni organi postupaju u skladu sa nadležnostima koje su utvrdjene zakonom.

„Odlučnost Srbije u ispunjavanju svojih medjunarodnih obaveza, koje se izmedju ostalog, sastoje i u procesuiranju ratnih zločina, još jednom je dokazana podizanjem ove optužnice“, rekla je Popović za Večernje novosti.

Ona je ocenila da bi Hrvatska, umesto „burnih reakcija“ na tu optužnicu, trebalo da doprinese saradnji u tom predmetu i „efikasnom procesuiranju ratnih zločina“.

„Nedopustivo je da se ne procesuiraju predmeti samo onda kada su žrtve Srbi. Ono što posebno zabrinjava je činjenica da burne reakcije dolaze iz zemlje članice EU, a da takav narativ ne bude nedvosmisleno osudjen od svih onih koji štite evropske vrednosti“, kazala je Popović.

Tužilaštvo za ratne zločine nedavno je pokrenulo optužnicu protiv četiri oficira hrvatske vojske koji su odobrili raketiranje izbegličke kolone na Petrovačkoj cesti 7. i 8. avgusta 1995. godine, koja se kretala ka Srbiji.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x