Miloš Jovanović: Pitanje Kosova i Metohije bi trebalo da ujedini domaću političku scenu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Miloš Jovanović Foto: printscreen Utisak nedelje NOVA S

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da bi pitanje Kosova i Metohije trebalo da ujedini domaću političku scenu i srpski narod u celini, ali da se to još uvek nije dogodilo jer je društvo u Srbiji dezorijentisano.

“Rad na istorijskom pomirenju i identitetskom utemeljenju je jedan od najvažnijih, temeljnih prioriteta. Ali, i nezavisno od toga, pitanje Kosovo i Metohija bi moralo da nas ujedini, jer bi svaka predaja naše južne pokrajine predstavljala samoubistvo Srbije”, rekao je Jovanović za list Politika, a saopštila je koalicija NADA, kojoj je Jovanović jedan od lidera.

On je kazao da je srpsko društvo ideološki dezorijentisano društvo s raspolućenom i nedoraslom elitom “zbog nesrećnih i poraznih eksperimenata i dvadesetog veka – Jugoslavije i komunizma”.

Lider Novog DSS je ocenio da bi bilo koji vid predaje predstavljao negaciju srpskog nacionalnog bića kao i srpske istorije i kulture i da bi se nastavio proces dezintegracije srpskog prostora, koji bi se produžio ukidanjem Republike Srpske, a zatim i daljim rastakanjem sadašnje centralne Srbije.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x