Miljan Damjanović: Iz Haga me optužili jer sam distribuirao Šešeljeve knjige

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Arhiva Niš Foto: B.Lj.
Podelite vest

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović rekao je da ga u novoj optužnici iz Haga gone za nepoštovanje suda zbog distribucije knjiga predsednika stranke Vojislava Šešelja.

“Gone me jer sam, kako oni navode, učinio dostupnim javnosti, putem objavljivanja, oglašavanja, prodaje i drugih načina distribucije, knjige koje sadrže poverljive informacije kao i da sam učinio dostupnim javnosti video-zapise sudskih zasedanja, a koje je cela Srbija gledala u odloženom prenosu”, rekao je Damjanović za list Politika.

Kako je naveo, “u tim knjigama, kojih se oni plaše, Šešelj je razobličio sve podmetačine i laži, kao i njihove instruirane svedoke”.

Dodao je da su radikali te knjige podelili i prodali u preko 150.000 primeraka građanima Srbije, a i šire.

“Optužnica je podignuta jer sam odbio nebulozni nalog sekretarijata da sve primerke knjige preuzmem natrag i dostavim njima – haškim inkvizitorima”, rekao je Damjanović, navodeći da neće pristati da učestvuje u spaljivanju knjiga.

On je rekao da je optužnica stigla u jeku predizborne kampanje i da je Haški tribunal svojim delovanjem i sada pokazao da je politička institucija.

Prema njegovim rečima, “interesantno je da je bilo više ‘osumnjičenih’, a optužnica je podignuta samo protiv nas koji nismo napustili SRS”.

Kako Politika navodi, Međunarodni rezidualni mehanizam u Hagu, naslednik Haškog tribunala, koji je ranije već osudio lidera radikala, novom optužnicom je sem Damjanovića, ponovo obuhvatio i Šešelja, kao i Miroljuba Ignjatovića i Ljiljanu i Ognjena Mihajlovića.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x